Zorgverzekering Vergelijken

Je Zorgverzekering vergelijken 2018

Zorgverzekering vergelijken 2018 gaat nu extra makkelijk met onze zorgverzekering 2018. Met onze zorgverzekering vergelijker heb je binnen een aantal klikken de goedkoopste zorgverzekering 2018. Je krijgt een compleet overzicht van alle zorgverzekeraars in Nederland met de beste zorgverzekeringen 2018. Je kunt eenvoudig filteren op aanvullende zorgpakketten of alle zorgverzekering 2018 premies vergelijken. Zo ben je ervan verzekerd dat je voor de scherpste prijs de beste zorgverzekering afsluit. Kies welk zorgpakket en zorgverzekeraar jouw het meeste aanspreekt en laat je keuze vallen op de meest aanvullende zorgverzekering of de zorgverzekering die als beste uit de test komt. Misschien maakt je dit helemaal niks uit en geldt voor jou alleen de goedkoopste zorgverzekering. Wil je dus 100% onafhankelijk je zorgverzekering 2018 vergelijken? Op 123bied.nl/zorgverzekering-vergelijken kun je snel en eenvoudig je nieuwe zorgverzekering 2018 vergelijken.

Zorgverzekering 2018 vergelijken?

Sta je op het punt om een nieuwe zorgverzekering 2018 af te sluiten? Zorg vergelijken 2018 kan snel en simpel met onze zorgvergelijker. Er zijn wel een aantal belangrijke zaken die je moet weten om de juiste keuze te maken voor je nieuwe zorgpakket. Kies je in 2018 voor de basisverzekering of zijn de aanvullende zorgpakketten binnen de nieuwe zorgverzekeringen 2018 goed? Neem je dit jaar een hoger eigen risico om minder zorg premie te betalen? Ben je wel echt tevreden over je huidige zorgverzekering? Dit zijn voorbeelden keuzes die je kunt of beter gezegd moet maken om je nieuwe zorgverzekering 2018 te kunnen afsluiten. De zorgpremies van 2018 gaan weer omhoog en we betalen bijna €8 per maand meer aan onze nieuwe zorgverzekering. Door het vergelijken van zorgverzekeringen kun je deze €8 zo weer besparen. Bespaar echter niet teveel op je nieuwe zorgverzekering 2018 want we hebben het wel over jouw gezondheid! Vergelijk via onze zorgvergelijker 2018 eenvoudig de verschillende zorgverzekeraars. Check wat ze te bieden hebben en welke zorgpremie je gaat betalen. Jij bent ten slotte baas over je eigen lichaam en portemonnee. Doe hier je voordeel mee en betaal niet meer dan nodig is! Wat is nou eigenlijk echt belangrijk als je zorgverzekeringen gaat vergelijken?

Goedkoopste zorgverzekering 2018

Sommige Nederlanders kiezen jaarlijks bewust voor een goedkope zorgverzekering. Zij maken de selectie van het hoogste eigen risico in combinatie met de laagste zorg premie voor de goedkoopste zorgverzekering 2018. Bij het afsluiten van de goedkoopste zorgverzekering 2018 moet je wel met een aantal belangrijke punten rekening houden. Ben je er zeker van dat als je wat mankeert je het eigen risico kunt betalen? Verwacht je dat je in 2018 niet naar het ziekenhuis of fysio moet? Het helemaal indekken van je zorg kan natuurlijk niet want je weet nooit wat er gebeurt. Maar als je nu al een jaar sportblessures hebt dan weet je dat je in 2018 fysiotherapie nodig zult hebben wat gedekt moet worden uit je zorgverzekering 2018. Als je fit bent en weinig gebruik maakt van zorg dan is het zeer gunstig om een basis zorgverzekering af te sluiten met daaraan gekoppeld de hoogste zorgpremie 2018. Zo betaal je de laagste premie voor je zorgverzekering 2018. Door het vergelijken van de verschillende zorgverzekeringen heb je binnen een paar klikken de goedkoopste zorgverzekering!

Beste zorgverzekering 2018?

Als je op het punt staat een zorgverzekering 2018 te vergelijken dan zijn er een aantal belangrijke zaken die je moet weten om de juiste zorgverzekering te kiezen. Zo zorg je ervoor dat je de juiste keuze maakt voor de beste zorgverzekering 2018. Kies je dit jaar voor de basisverzekering 2018 of zijn de aanvullende zorgpakketten binnen de nieuwe zorgverzekeringen 2018 beter? Neem je dit jaar een hoger eigen risico om minder zorg premie te betalen? Wat heb je nou echt in een aanvullende zorgverzekering nodig? Dit zijn voorbeelden van keuzes die je kunt of beter gezegd moet maken om de beste zorgverzekering 2018 te kunnen afsluiten. Want wat is nou echt belangrijk als het om zorg gaat? Met zorgverzekering vergelijken 2018 en onze zorgvergelijker helpen we je eenvoudig een keuze te maken voor de beste zorgverzekering 2018.

 

Basis zorgverzekering 2018

De basis zorgverzekering 2018 wordt door de overheid vastgesteld. Hiermee wordt bepaald wat de dekking is binnen de basisverzekering. Jaarlijks wisselt deze dekking en is het dus belangrijk om te kijken wat er voor jou gaat veranderen binnen de basis zorgverzekering 2018. Dit is dan ook de enige vergelijking die je hoeft te maken omdat dit voor alle zorgverzekeraars geldt. Dit maakt het voor jou eenvoudig om te kiezen tussen een basisverzekering of een aanvullende zorgverzekering 2018. Net wanneer je even iets meer nodig denkt te hebben binnen je bestaande verzekering is het handig om de zorg check te doen. Je moet dus kijken of je extra zorg nodig zult hebben in 2018 wat buiten het basis zorgverzekeringspakket valt. Verwacht je dit jaar meer naar de fysiotherapie te gaan dan is het zinvol om te kijken of je bestaande zorgpakket de volledige dekking geeft. Heel simpel en makkelijk waarmee je een hoop geld kunt besparen. Na het vergelijken tussen de basis en aanvullende dekking kun je een keuze maken voor de extra pakketten. Eenmaal die keuze gemaakt dan kun je kijken naar de hoogte van de zorgpremies. Kies je alleen de basis zorgverzekering 2018 dan hoef je alleen maar te kijken naar de premies. Dit vergelijken kan eenvoudig en snel met onze zorgverzekering 2018 vergelijker.

Aanvullende zorgverzekering 2018 vergelijken

De basis zorgverzekering 2018 is verplicht voor iedereen in Nederland en hierin zit ook dezelfde vergoeding per zorgverzekeraar. De overheid heeft dit vastgesteld en zo zal de zorgverzekering 2018 voor elke zorgverzekeraar hetzelfde zijn. Zorgverzekeraars mogen wel zelf de premie bepalen voor de basisverzekering. Door gebruik te maken van zorgverzekering vergelijken 2018 kun je dus aardig wat geld besparen als je bijvoorbeeld kiest voor de laagste premie zorgverzekering.
Voor sommige Nederlanders is een basis zorgverzekering onvoldoende en daarvoor is er de aanvullende zorgverzekering 2018. Als je bijvoorbeeld vaak naar de fysiotherapeut of de tandarts zal gaan is het aan te bevelen om een aanvullende zorgverzekering te kiezen. Vaak dien je de tandarts verzekering apart te verzekeren. Kijk dan ook goed naar de premies van de tandartsverzekering en hoe vaak je per jaar kosten maakt voor de tandarts. Vaak betaal je namelijk al de helft aan premies van wat je uiteindelijk vergoed krijgt. Op onze website 123bied.nl/zorgverzekering-vergelijken vind je diverse informatie over de aanvullende zorgverzekeringen 2018. Middels onze zorgvergelijker kun je diverse zorgverzekeringen 2018 vergelijken. Check waarvoor jij je wilt verzekeren en vind de beste of goedkoopste zorgverzekering 2018.

Aanvullende zorgverzekering vergelijken 2018

Ben je er al wel uit dat het nodig is om een te kiezen voor een aanvullende zorgverzekering? Dan is het handig om te bekijken wat de aanvullende zorgpakketten je bieden. Per zorgverzekeraar kan hier aardig wat verschil inzitten. Fysio of een nieuwe bril, zwanger met extra kraamzorg of andere zorgkosten zijn belangrijk om te bepalen wat voor zorgverzekering jij gaat afsluiten. Vink de opties aan in onze zorgvergelijker en binnen een paar tellen heb jij de beste aanbiedingen voor je nieuwe aanvullende zorgverzekering 2018.

Zorgverzekering vergelijken 2018, hoe?

Als je op het punt staat om de overstap te maken van zorgverzekeraar dan is het handig om te weten hoe het afsluiten van een zorgverzekering werkt. Hieronder hebben wij een simpele checklist gemaakt. Deze zorgverzekeringen check maakt het je nog eenvoudiger om te zorgen dat je de beste zorgverzekering 2018 vergelijkt.

 • Waarom overstappen van zorgverzekering 2018?
 • Check de basisdekking!
 • Wat krijg je extra bij de aanvullende verzekering?
 • Hoe hoog wordt je eigen risico?

Overstappen van zorgverzekering 2018?

Veel mensen maken de keuze om over te stappen omdat je enorm veel geld kunt besparen per zorgverzekering. Andere mensen kiezen voor het overstappen van zorgverzekering omdat de premie bij hun huidige zorgverzekeraar te hoog wordt. Nog weer een andere groep maakt elk jaar de overstap van zorgverzekeraar omdat er aanvullende optie bij moeten komen. Je verwacht misschien wel extra fysiotherapie of je hebt een bril nodig, dan kan je dit direct opnemen in je nieuwe zorg pakket 2018. Ook het verzekeren voor als je zwanger wordt en kraamzorg nodig hebt kan een reden zijn dat je van zorgverzekering wilt overstappen. Bekijk de verschillende zorgpakketten goed en maak een bewuste keuze. Voor de tijd en moeite hoef je het zeker niet te laten. Binnen enkele minuten heb jij de beste zorgverzekering 2018 en bespaar je veel geld. Jaarlijks maken er zo’n 1 miljoen Nederlanders gebruik van zorgverzekering overstappen.

Eigen risico zorgverzekering 2018 vergelijken

Bij elke zorgverzekering in Nederland heb je een verplicht eigen risico. Een minimaal bedrag van 385 euro is een verplichte eigen risico in 2018. Het maximale eigen risico voor de zorgverzekering 2018 is €885. Dit betekent dat als je zorg hebt gebruik dat je de eerste bedragen zelf betaalt totdat je het bedrag van het eigenrisico hebt bereikt. Als je een bezoek aan het ziekenhuis hebt gebracht en de rekening hiervan is 500 euro, en jij hebt een eigen risico van €385 dan betaalt de zorgverzekering 115 euro. Heb je een verzekering met een eigen risico van €500 dan betaal je het volledige bedrag zelf. Hierna dekt de zorgverzekeraar alles wat binnen je zorgpakket valt. Als je van jezelf weet dat je bijna nooit gebruik maakt van een dokter of ziekenhuis dan zou je kunnen kiezen voor het maximale eigen risico. Door het eigen risico te verhogen betaal je minder maandelijkse zorgpremie en is dit uiteindelijk veel goedkoper. Check met onze zorgverzekering vergelijker hoeveel premie je gaat betalen als je het bedrag verhoogt van je eigen risico.

Zorgverzekering 2018 premie

Elk jaar worden de zorgverzekeringen herzien en volgen er vanuit de politiek een aantal afspraken die leidend zijn voor de zorg en zo ook voor de premie zorgverzekering 2018.
Het kabinet heeft een verwachting afgegeven dat de zorgpremie 2018 €37 meer gaat worden dan de zorgpremie 2017. De maandelijkse zorgpremie in 2018 wordt dan € 105,75. Je gaat dus maandelijks €3,97 minder betalen ten opzichte van de zorgverzekering 2017.

Hoogte Zorgpremie 2018 zorgverzekering

De verwachting is dat zowel de premie van de zorgverzekering als het eigen risico 2018 duurder worden. Zoals verwacht stijgt de premie en het eigen risico jaarlijks maar voor 2018 zal de stijging enorm zijn.

Vergelijken zorgverzekering 2018

Er zijn eigenlijk 3 verschillende soorten zorgverzekeringen. In onderstaand overzicht vind je welke zorgverzekeringen de zorgverzekeraars aanbieden als zorgverzekering 2018. We kennen in Nederland 3 verschillende zorgverzekering polissen, namelijk de Budget, Natura en Restitutiepolis. Deze zorgverzekeringen verschillen qua inhoud wel iets maar hebben sowieso de basisverzekering in hun pakket.

Budgetpolis 2018

De budgetpolis is de goedkoopste zorgverzekering 2018. Bij deze zorg polis heeft de zorgverzekeraar contracten met een aantal specifieke zorgverleners en behandelaars waar je dan verplicht naartoe moet om zorg te ontvangen die zal worden vergoed. De mogelijkheid bestaat dat het dichtstbijzijnde ziekenhuis geen afspraken heeft met jouw zorgverzekeraar en de zorg niet of maar gedeeltelijk vergoed.

Restitutiepolis 2018

Met een zorgverzekering als de restitutiepolis heb je vrije zorgkeuze. Je kunt dan kiezen naar welk ziekenhuis je wilt en bij welke zorgverlener of behandelaar je zorg wilt afnemen. De premie van deze verzekering is vaak iets hoger door de keuzevrijheid. Bij het zorgverzekering vergelijken 2018 zul je deze polis vinden onder de duurdere zorgverzekeringen.

Naturapolis 2018

Met een naturapolis kun je in de meeste gevallen terecht bij alle ziekenhuizen. Dit is wel afhankelijk van de polisvoorwaarden van je zorgverzekering. Echter zullen niet alle specialisten, fysiotherapeuten en andere zorgaanbieders worden vergoed. Bij een naturapolis heb je meer keuze hebben dan bij een budgetpolis. De premie zal ook bij deze zorgverzekering 2018 hoger liggen.

Aangezien je nu alweer iets meer weet van de pakketten en zorgverzekeringen is het nog makkelijker overstappen van zorgverzekering. Het vergelijken van de zorgverzekering gaat eenvoudig met onze zorgvergelijker. Zorgverzekering vergelijken 2018 doe je daarom op 123bied.nl/zorgverzekering-vergelijken

 

Basis zorgverzekering vergelijken 2018

Basisverzekering
Je bent verplicht in Nederland om een basis zorgverzekering 2018 af te sluiten. Woon of werk je in Nederland en ben je 18 jaar of ouder dan ben je verplicht tot een basisverzekering. In deze basis zorgverzekering wordt bepaalde zorg vergoed. Voor sommige zorg geldt een eigen bijdrage of geeft de zorgverzekeraar een maximale vergoeding.

Dekking basisverzekering;

 • Huisarts,
 • Verloskundige
 • medische specialisten
 • Andere zorgverleners
 • Ziekenhuisverblijf
 • Medicijnen
 • Kraamzorg
 • Ziekenvervoer
 • Wijkverpleging
 • Tandartskosten tot 18 jaar
 • Beperkte fysiotherapie en oefentherapie bij bepaalde chronische ziekten, vanaf de 21e behandeling
 • Fysiotherapie tot 18 jaar
 • Basis GGZ (psychologische en psychiatrische zorg)
 • Gehandicaptenzorg
 • Hulpmiddelen (voor verpleging, verzorging, behandeling, revalidatie of een specifieke beperking) Ook wel vergoed vanuit de WMO (wet maatschappelijke ondersteuning vanuit de gemeente.
 • Logopedie en ergtherapie
 • Kaakchirurg en kunstgebit
 • IVF (x aantal behandelingen)
 • Verblijf instelling voor GGZ
 • Geriatrische revalidatiezorg
 • Prenatale testen
 • Het opereren van foetussen met een open ruggetje
 • Medisch specialistische zorg door sportarts
 • Bekkenfysiotherapie bij urineincontinentie (9 behandelingen)
 • Dieetadvies (3 behandeluren)
 • Dyslexiezorg
 • Hulp bij stoppen met roken
 • Behandeling bij ontsteking van weefsel in de alvleesklier (geïnfecteerde pancreasnecrose)
 • Behandeling bij een ernstige vorm van de ziekte van Crohn
 • Behandeling voor patiënten met een uitgezaaid melanoom (TIL)
 • Tijdelijk verblijf in een zorginstelling
 • Fysiotherapie bij etalagebenen
 • Kunsttanden tot 23 jaar
 • Behandeling tegen ernstige chronische darmverstopping
 • Vergoeding van een klikgebit

Aanvullende zorgverzekering 2018 vergelijken

Voor aanvullende vergoedingen kun je naast je basisverzekering kiezen om een aanvullende zorgverzekering 2018 te kiezen. Als je verwacht extra zorg nodig te hebben dan kun je deze zorg laten verzekeren door een aanvullende zorgverzekering af te sluiten. In onderstaand overzicht zie je belangrijke opties om je aanvullend te verzekeren ;

Bril en lenzen vergoeden
Je zou ervoor kunnen kiezen om je aanvullend te verzekeren voor een vergoeding voor een bril of lenzen. Deze aanvullende zorgverzekering biedt je echter vaak niet de volledige dekking, In de meeste gevallen zou je zelf iets bij moeten betalen. De vergoeding voor een bril is meestal 1x per 2 á 3 jaar.

Gebit en tanden vergoeden
Een andere optie die veel mensen in Nederland gebruiken is de tandartsverzekering. Maak de afweging hoe vaak je naar de tandarts gaat en neem deze aanvullende verzekering wel of niet.
Wanneer je slechts 2x keer per jaar naar de tandarts gaat voor controle kan het voordeliger zijn wanneer je deze kosten zelf vergoed. Kinderen zijn sowieso in de basisverzekering meegenomen. Verwacht je problemen met je gebit dan moet je de keuze laten vallen op een extra zorgpakket tandartsverzekering.

Fysiotherapie
In Nederland krijgen jongeren tot 18 jaar de 1e 9 behandelingen van een fysiotherapeut vergoed vanuit de basisverzekering. Volwassen betalen deze kosten zelf behalve als zij zich aanvullend hebben laten verzekeren voor behandelingen fysiotherapie. Als je denkt dat je de fysiotherapeut nodig zult hebben dan kun je beter een pakket voor fysiotherapie afsluiten.

Dekking buitenland zorgverzekering
Met de basisverzekering ben je gedekt voor spoedeisende hulp in het buitenland. Wat veel Nederlanders niet weten is dat deze dekking gebaseerd is op normen en vergoedingen in Nederland. De kosten in het buitenland kunnen hoger liggen waardoor je een deel zelf moet vergoeden. Lees hiervoor je zorgpolis erg goed door of neem dit punt mee in de keuze van de juiste zorgverzekering. Heb je nou een aanvullende zorgverzekering dan vergoed de zorgverzekeraar deze zorgkosten.

Alternatieve geneeswijzen
De basisverzekering kent geen vergoeding voor alternatieve geneeswijzen. Verzekeren voor acupunctuur en alternatieve geneesmiddelen worden niet vergoed vanuit de basisdekking. Wil je wel deze zorg declareren dan is het aan te raden om een aanvullende verzekering af te sluiten. Let er wel goed van tevoren op of jouw nieuwe zorgverzekeraar de alternatieve geneeswijzen vergoed of dekt.

Goedkope zorgverzekering 2018

Vul alle velden in onze zorgvergelijker 2018. Klik daarna op zoeken en selecteer de zorgverzekeraar met de beste zorgverzekering 2018. Standaard staat de zorgverzekeraar bovenaan met de goedkoopste zorgverzekering 2018. Dit kun je eenvoudig in de zorgvergelijker aanpassen door de filters aan te klikken. Door een keuze te maken kun je de polisvoorwaarden per zorgverzekeraar bekijken en neem je een eenvoudig een beslissing om ervoor te zorgen dat je de beste zorgverzekering 2018 afsluit!